Professionele ervaring

Kinderen testen Funny Friends 11-jarigen

Kinderen testen "Funny Friends" klassenset 11-jarigen

Lissie Nygaard, lerares in groep 7/8

'De 11-jarigen zijn zo gevoelig voor elkaar dat ze vaak streven naar dezelfde doelen. Om te zien wat ze echt uit hun verbeelding kunnen halen, denk ik dat het belangrijk is de klas in groepen te verdelen en de materialen uit de klassenset tussen hen te verdelen, zodat sommigen de ballen krijgen en anderen de spoelen enz. Dat gezegd hebbende, zie ik grote kansen in het versterken van de impact van de verplichte leervakken door het creatief betrekken van de leerlingen. Onder andere in hun leren over het vertellen van verhalen en de perspectieven waaruit de leerlingen met de figuren in hun handen kunnen oefenen om in de 3e persoon te praten'.

Kijk waar de eigen verbeelding van de kinderen toe heeft geleid met het gebruik van een klassenset van gemengde materialen en lees wat de lerares zei na afloop.

Dit is hoe een onderwijzeres creativiteit gebruikt om verschillende schoolvakken te combineren in hetzelfde project.

Kinderen zijn spontaan en hebben het uitstekende vermogen om hun fantasie te gebruiken. Volwassenen daarentegen worden vaak gehinderd door onze goed ontwikkelde kennis, waardoor onze experimentele impuls beperkt wordt.

Bij Creativ Company willen we hulde brengen aan het vrije spel van kinderen met onze materialen. We hebben daarom een klassenset ontwikkeld met onder andere Silk Clay, kralen, mini klokken, chenille- en aluminiumdraad, klaar om naar wens te combineren. 

Bekijk hieronder wat de 11-jarigen bereikt hebben met de inhoud toen ze het zelf mochten  bepalen.

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.