Creatieve wereld projecten

Onderwaterwereld op de agenda

Hanne Bindslev Gregersen, teacher and author

Tijdens een schoolwetenschapsweek werkte een groep schoolkinderen van een 4e groep aan één van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN om onze wereld te transformeren; d.w.z. ontwikkelingsdoel nr. 14: 'Leven in het water'.

Door creativiteit moesten de kinderen leren over het onderwerp dat ze hadden leren kennen door te lezen over zeedieren en een video over plastic in de oceanen te bekijken.

Een van de gezamenlijke creatieve projecten voor een algemene tentoonstelling bestond uit veel blauwgeverfde dozen (de oceaan) gevuld met plastic voorwerpen met zeedieren op houten stokken (zeedieren die niet in de oceaan wilden zijn met al het plastic).

Een ander project was een gezamenlijke collage - ook met zeedieren en gelijmde plastic voorwerpen. Kleine blauwe vissen werden onderaan de collage bevestigd met de schriftelijke verklaringen en gedachten van de kinderen  over het onderwerp en wat ze hadden geleerd.

Collage 1: De kinderen schilderden samen de oceaan en de lucht met waterverf. Uitgeknipte en versierde zeedieren werden vastgelijmd en plastic afval werd toegevoegd en bevestigd met lijmlak.

Collage 2: De zwevende, uit karton geknipte zeedieren symboliseren: 'Ik wil niet in de oceaan zijn met al dat plastic.'

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.