Creatieve wereld projecten

Vrede tussen de mensen

De basis voor een betere wereld met vrede, gerechtigheid en sterke instellingen begint ongetwijfeld bij de kinderen.

Daarom vindt u op deze pagina projecten waar kinderen op verschillende creatieve manieren kinderen van over de hele wereld portretteren. Tijdens deze activiteit kunt u praten over het belang van diversiteit en respect en inclusiviteit ten opzichte van andere mensen en culturen - ongeacht hun verschillen. Dit is een gelegenheid om het pestbeleid van de organisatie of de school te bespreken en zo de kinderen sociale basisvaardigheden aan te leren.

Kinderen van de wereld

Laat de kinderen papieren poppen maken van karton in verschillende huidtinten. Tijdens deze activiteit kun je praten over het feit dat hoewel we er allemaal anders uitzien en verschillende levensstijlen hebben, we veel dingen gemeen hebben.

Dit is een eenvoudige activiteit die snel kan worden gestart met de materiaalkit, die alles bevat wat je nodig hebt - inclusief kleurpotloden in verschillende huidtinten.

Spel en sport - een wereldtaal voor vriendschappen

Spelen en deelnemen aan sporten met kinderen uit andere landen ontwikkelt de sociale vaardigheden van kinderen, wat een belangrijk onderdeel is van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) nr. 16 van de VN. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deze figuren gemakkelijk modelleren, waarbij verschillende kleuren Silk Clay worden gemengd voor verschillende huidskleuren. Deze worden rond platte UFO's van styropor en chenille draad geboetseerd. Tijdens deze activiteit kun je praten over het feit dat hoewel we allemaal verschillende huidskleuren, religies hebben en in verschillende landen wonen, we nog steeds dezelfde interesses en respect voor elkaar kunnen hebben, bijvoorbeeld bij het voetballen, dansen en het samen spelen.

Versterk diversiteit

Praat met de kinderen over het concept diversiteit en laat ze verschillende kinderfiguren maken van styropor met gipsgaas. Verf de figuren met acrylverf, waarmee de kinderen kunnen oefenen met het mengen naar verschillende huidtinten. Een ideaal kunstproject dat gemakkelijk en leuk is om te beginnen voor kinderen vanaf 8 jaar (en ouder).

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.